5 Ocak 2013 Cumartesi

Hazırlıklar Başladı

                                                           YAŞAMAK İÇİN PEDALLA



  YAŞAMAK İÇİN PEDALLA
 Senelerdir bisiklet kullanıyorum. Evet, bir hayli uzun zamandır sadece eğlenmek amacıyla bisiklete biniyordum. Ancak deyim yerindeyse aklım erdiğinden beri artık insanlık için biniyorum. Artık ulaşım aracım hâline geldi. Okula gidip gelirken pedallıyorum. Onun dışında okuldaki bisiklet topluluğu ile pedallıyorum. Perşembe akşamı bisikletçileri ile her hafta pedallıyorum, bildiğimiz ama bunu engellemek için bir şey yapmadığımız her şeye dikkat çekmek için. Öyleki artık parfüm dahi kullanmıyorum, enerjiyi tasarruflu kullanıyorum; “Arabadan in bisiklete bin!” sloganını prensip edinmiş insanlara bu düşünceyi benimsetme amacındayım. Son dönemlerde ise okullara gidip insanlara bisikletli yaşam için sunum yapma çabalarındayım.

Ben, Dünya’ya ve en önemlisi Dünya’daki yaşama önem veriyorum. Bugün bisiklete binerim, yarın yalın ayak yürürüm; yaptığımın pek de önemi yok aslında. Tüm bunları neden yaptığım ve ne kadar insana ulaşabildiğim daha önemli bu konuda. Çünkü böyle giderse Dünya’da yaşam kalmayacak! “Uzaya çıkar insanoğlu o zamana kadar!” dersiniz ona da verecek bir cevabım var elbet: Ben Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde lisans eğitimi alıyorum ve inanın Samanyolu galaksisinde hayat yok. Ama umutsuzluğa kapılmanın anlamı da yok çünkü bizim yaratacağımız zaman sayesinde belki bu düşlerimiz de gerçek  olur. İnsanlar bunun şaka olduğu mu düşünüyor, inanın buna anlam veremiyorum. Bir an önce bu konunun ciddiye alınıp önlemleri almamızın zamanı geldi de geçiyor.
Evet, bu kapsamda belki yaptıklarımız Dünya’daki yaşamı tamamen kurtarmayacak ama bize zaman kazandıracaktır. O zaman içinde de insanoğlu  düşünme yetisini kullanarak buna da bir çözüm bulacaktır diye umut ediyorum.
İşte bu kapsamda art arda sıralanacak projelerimin ilki olarak Türkiye turuna başlama düşüncesindeyim. Öncelikli hedefim de bölge bölge güzelim ülkemi gezerek doğa sorunlarının nelere sebep olduklarını insanlara göstermek olacak.